標題: [活動] WGHK TEE設計招圖中........... [打印本頁]

作者: ---儀---    時間: 2011-12-28 20:54     標題: WGHK TEE設計招圖中...........

本壇正接受設計中..
假如真的去完台灣再去HK..
本壇收到消息必定通知..

但希望各位能提供不同DESIGN
WONDER GIRLS6只 和WGHK字樣及網址是必有
歡迎隨意創作...
作者: NicE1004    時間: 2011-12-29 09:09

作者: 911hk    時間: 2011-12-30 14:38

今日落場無乜點訓畫左呢2個設計,
第一張係將我之前整的應援牌tee化,前後2面睇
第二張未決定係正面定背面,有 2隻色簡

圖片附件: SC20111230-143650.png (2011-12-30 14:38, 914.34 KB) / 該附件被下載次數 466

圖片附件: SC20111230-143708.png (2011-12-30 14:38, 878.41 KB) / 該附件被下載次數 453

作者: 911hk    時間: 2011-12-31 12:37

其他雜隨便畫

圖片附件: SC20111231-123557.png (2011-12-31 12:37, 934.08 KB) / 該附件被下載次數 466

作者: 911hk    時間: 2011-12-31 14:04

又無人應又無人畫..."
作者: NicE1004    時間: 2011-12-31 14:54

作者: 911hk    時間: 2011-12-31 17:22

引用:
原帖由 NicE1004 於 2011-12-31 14:54 發表

我昨日唔得閒睇...
家下睇左之後有樣野想問,
唔係要人像咩?
定係有名無圖都得架?
我自問畫唔到六隻,我最近又完全無理wg,係昨晚惡補一下今個月既野,
根本就唔知揾乜圖好,而且要齊6隻最難的地方就係要相同相似衫,
如果得個頭會太怪同嚇人,唔全身都至少要半身,
我只係揾到聖誕 6 隻果張,仲有一個問題係,張相放邊個位?
我畫左衫,揾人整圖啦...
PS. 話說我16號後未放過假,無時間亦好累,
我最多係食飯同落場仲有收工叫有  d時間
作者: ★丁`    時間: 2012-1-1 12:25

TEE DESIGN既地方有D野要注意
因為好多好多色會好貴
如果想KEEP住45蚊樓下既話就要2隻色內甘樣姐.
作者: 911hk    時間: 2012-1-1 13:46

其實我個人覺得有大大個wghk燈牌標誌果張最好,
夠大又易認,簡單純樸同wg一樣
用起衫的前面又得,後面又得,
如果係衫背,正面可以好似下面張圖咁,
中間空白地區可以加相或字乜都得,唔加野就咁亦得,得左

圖片附件: SC20120101-132927.png (2012-1-1 13:46, 698.47 KB) / 該附件被下載次數 451

作者: kawaitina    時間: 2012-1-1 14:23

我會盡快交圖!!!
作者: Gniyiehsm    時間: 2012-1-1 19:00

留個位,開學交左Project就有時間了! : p
-

我就覺得tee係越簡單越好 最緊要幾遠都睇到
所以就咁 ↓↓

前 :

後 : 放呢個大LOGO響背隻

作者: PEACH    時間: 2012-1-1 21:09

建議黑白 其次字太大會感覺好土氣
作者: kawaitina    時間: 2012-1-2 16:53

要有6只ge 樣,,真係好難

_+_+_+_+_+_+_
我已經send左個design 比儀啦!! @facebook!

作者: NicE1004    時間: 2012-1-2 18:06

作者: ---儀---    時間: 2012-1-3 03:21

引用:
原帖由 911hk 於 2012-1-1 13:46 發表
其實我個人覺得有大大個wghk燈牌標誌果張最好,
夠大又易認,簡單純樸同wg一樣
用起衫的前面又得,後面又得,
如果係衫背,正面可以好似下面張圖咁,
中間空白地區可以加相或字乜都得,唔加野就咁亦得,得左 ...
我都有曾經諗過燈牌~~~~~~
作者: kawaitina    時間: 2012-1-5 16:43

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

作者: 911hk    時間: 2012-1-11 18:41

黑底好似正D,如果D字會反光閃仲正,有冇D印字(圖)質地可以做到個效果@@?
作者: 中文王    時間: 2012-1-11 20:16

Kawai妹妹嘅design就好似呢d款咁,logo擺中間

作者: ywlr    時間: 2012-1-14 23:21

我都覺得簡單幾好,
一黎唔洗咁多隻色,
平d咁我地可以揀靚d既物料
通常普通既都成日"痴"哂毛
作者: NicE1004    時間: 2012-1-14 23:40

作者: ★丁`    時間: 2012-1-23 16:55

黑色LOGO款令阿*V*
而且又吾係好貴:D
作者: ---儀---    時間: 2012-4-4 16:30

原來不了了之的WGHK TEE....
要開始了!
作者: 司空星兒    時間: 2012-4-4 19:17

支持下..=v=潛水了....

作者: 中文王    時間: 2012-4-6 00:12

其實新年嗰段時間同7仔有諗過我地壇tee點整,
我地構思將nobody剪影放前面,剪影大概design會好似下面幅圖咁。

黑底加灰色剪影,即係會有d似yeeun impact件tee女皇剪影咁

至於下面可以考慮出HK Wonderful Club同埋I want nobody nobody but you/Please be my baby/Girls girls you are Wonder Girls字眼,當然字眼可以用其他顏色。後面頂部中間可以出圓形嘅logo+網址. 不過我電腦冇軟件可以design到我個idea出黎。

作者: ---儀---    時間: 2012-4-6 00:40

引用:
原帖由 中文王 於 2012-4-6 00:12 發表
其實新年嗰段時間同7仔有諗過我地壇tee點整,
我地構思將nobody剪影放前面,剪影大概design會好似下面幅圖咁。

黑底加灰色剪影,即係會有d似yeeun impact件tee女皇 ...
得個講字....=_="..
而家我提起先有人諗...
一係就完成埋俾佢,,DUM 埋出黎..
而家搞到一忽忽咁..

其實我覺得有冇WG剪影唔重要...
可有可冇~!

歡迎光臨 Wonder Girls 香港站 - HK Wonderful Club - 홍콩 원더풀 클럽 - WGHK (http://www.wondergirlshk.com/discuz/) Powered by Discuz! 6.0.0